Animatievideo laten maken

2D animatievideo of 3D animatievideo laten maken?

Het is erg interessant om een animatievideo te laten maken!

Met een visuele uitleg van je product, proces of dienst maak je in korte tijd duidelijk hoe iets werkt en waarom het interessant is voor je (potentiële) klanten. Met als resultaat dat men eerder contact met je opneemt. Je neemt er vragen en onduidelijkheden mee weg, en het kan je veel tijd en geld opleveren.

Een ander groot voordeel? Een animatievideo is erg effectief. Uit onderzoek van Mindlab International is gebleken dat het menselijk brein effectiever werkt wanneer informatie wordt beoordeeld op een visuele manier in plaats van een presentatie in cijfers en woorden. Men onthoudt meer informatie wanneer die is verkregen via visuele tools.

Het productieproces voor een animatievideo

Voor het maken van een animatievideo doorlopen we een proces dat bestaat uit een aantal stappen:

Stap 1. Storyline
Uit een vragensessie filteren we de (globale) inhoud en opbouw van de animatievideo. Kortom, het verhaal dat we gaan vertellen. Dit is de kapstop voor de rest van het proces.

Stap 2. Teksten
Op basis van de input en de structuur uit de storyline worden de teksten voor de voice-over geschreven.

Stap 3. Stijlvoorbeeld
In het eerste gesprek verkennen we ook de visuele eisen. Op basis daarvan maken we een stijlvoorbeeld om een idee te geven van de look-and-feel van de uiteindelijke animatievideo.

Stap 4. Storyboard
De tekst vormt de basis van de animatievideo. Daaruit volgt wat we in beeld gaan zien en dit vertalen we in een storyboard met tekeningen en beschrijvingen van de scènes.

Stap 5. Geluid
De voice-over wordt opgenomen en de muziek wordt uitgezocht. Dit is de laatste stap in de voorbereiding, voordat we kunnen starten met het maken van de animatievideo.

Stap 6. Beeld
In de laatste stap van het proces starten we met illustreren, om vervolgens te gaan animeren. Alle elementen worden samengevoegd tot één geheel en hieruit ontstaat je animatievideo.

Onze ervaring leert dat het maken van een animatievideo een intensief (maar vooral heel erg leuk!) proces is. Je ziet hierboven dat het maken van een animatievideo niet alleen op tekenen en animeren neerkomt. De 5 stappen in de voorbereiding vóór we dat moment bereiken zijn enorm belangrijk.

Het gehele proces is niet in een paar uur doorlopen. Om je een idee te geven: we besteden gemiddeld, van start tot eind, tussen de 50 en 80 uur aan het maken van een animatievideo.

Dit hangt natuurlijk helemaal af van je wensen en de duur van de video. Maar één ding is zeker: het resultaat zorgt elke keer bij onze klanten weer voor blije gezichten én mooie resultaten!

Voorbeelden

Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op

Moove slogan