Video SEO

Zoekmachine optimalisatie met video (video SEO)

Video SEO is het optimaliseren van video’s en de omgeving waarin video’s staan, om te zorgen dat een website of video beter gaat scoren in de zoekresultaten van Google of in de zoekresultaten van YouTube. Video SEO is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO).

Video’s verdienen speciale aandacht binnen een SEO strategie. Google kan namelijk alles lezen wat een SEO specialist binnen of buiten je bedrijf aan activiteiten onderneemt om de website hoger te laten scoren, behalve video. Google kan niet analyseren waar een video over gaat, zonder dat we dit via een aantal trucjes kenbaar maken.

Wil je meer weten over wat video SEO is en hoe het werkt? Lees dan ons blog artikel over video SEO, waarin dit in detail wordt uitgelegd.

Video SEO plan en uitvoering

Wij doen niet aan schieten met hagel en hopen op goed geluk.

Een goede voorbereiding is essentieel als je de juiste inspanningen wil leveren en wil zorgen voor het resultaat waarnaar we op zoek zijn.

Om die reden werken we voor video SEO en zoekmachine optimalisatie volgens een vaste aanpak:

1. Onderzoek naar online kansen en concurrentie

We onderzoeken online de mogelijkheden en kansen voor video SEO.

Het online onderzoek bestaat uit:

 • een uitgebreid zoekwoorden onderzoek
 • analyse van jullie website op verbeteringen voor zoekmachine optimalisatie en video SEO
 • onderzoek naar relevante websites die we kunnen inzetten
 • analyse van jullie concurrenten, op gebied van online aanwezigheid en SEO activiteiten

2. Plan van aanpak voor (video) SEO

Video SEO en zoekmachine optimalisatie start altijd met een plan. In dit plan staat wat we willen bereiken en welke acties we gaan ondernemen in de komende tijd om te zorgen dat we tot concrete resultaten komen. De vertaling naar de acties wordt gebaseerd op de bevindingen uit het online onderzoek.

Jullie ontvangen een rapportage waarin de volgende zaken worden gepresenteerd:

 • de resultaten van het online onderzoek
 • de vastgestelde doelstellingen en het gewenste resultaat voor jullie bedrijf
 • de vertaling naar een plan van aanpak met daarin de te nemen acties

3. Uitvoering van het plan van aanpak

De volgende stap is om de aanbevelingen uit het plan van aanpak in de praktijk te brengen.

Eerst zorgen we ervoor dat al het bestaande goed neergezet en geoptimaliseerd wordt. De uitvoering van de overige acties uit het plan worden verdeeld over een aantal maanden. In één week alles uitvoeren heeft namelijk geen gunstig effect op de mening van Google.

We gaan in deze fase van het proces aan de slag met, onder andere:

 • technische en/of functionele verbeteringen aanbrengen aan jullie website
 • optimalisatie van video’s op jullie website
 • optimalisatie van video’s op videoplatform YouTube
 • distributie van video’s voor een groter bereik
 • link building naar video’s en video pagina’s

4. Terugkoppelen, bijsturen en signaleren

Het resultaat is wat uiteindelijk telt.

Om die reden vinden wij het belangrijk om jullie maandelijks te voorzien van:

 • een rapportage met de behaalde resultaten, ten opzichte van het meetmoment uit de voorafgaande maand én het meetmoment bij de start van het project
 • aanvullend advies op basis van de uitgezette acties, om de uitvoering van het plan van aanpak bij te sturen als dit nodig is
 • nieuw gesignaleerde kansen om meer resultaat te bereiken met de ingezette koers

Wat levert video SEO op?

Als jullie samen met ons aan de slag gaan met video SEO en zoekmachine optimalisatie levert dit een aantal concrete resultaten op:

 • een analyse van de mogelijkheden en kansen op het gebied van video SEO en zoekmachine optimalisatie voor jullie bedrijf, op basis van een online onderzoek en een analyse van de online aanwezigheid en activiteiten van jullie concurrenten
 • een plan van aanpak voor het optimaliseren van jullie website en video’s met als doel betere vindbaarheid in zoekmachines en op het video platform YouTube
 • een overzicht van zoekwoorden waarop mensen online zoeken, gerelateerd aan jullie business
 • betere vindbaarheid jullie website in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google
 • betere vindbaarheid van jullie video’s op video platform YouTube
 • een maandelijkse rapportage van de behaalde resultaten en vervolgacties om nog meer resultaat te behalen

Bij het oppakken van Video SEO is het altijd belangrijk om je te realiseren dat er niet per definitie garanties te geven zijn over de exact te behalen resultaten. Google bepaalt uiteindelijk of jullie hoger gaan scoren op basis van meerdere factoren, waaronder hun algoritme en de waarde die zij toekennen aan jullie website of video én die van de concurrentie.

Video SEO kán een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van je posities in Google en YouTube. Hoe makkelijk dit is en of dit gaat lukken, hangt samen met veel factoren. Is er bijvoorbeeld veel concurrentie? Of zijn er al andere partijen die kwalitatief goede en relevante (video) content hebben geproduceerd over dit onderwerp?

Om hierover een goed advies te kunnen geven voeren we altijd eerste een uitgebreide analyse uit vóór we aan de slag gaan. We willen natuurlijk wel zeker weten of het jullie investering waard is. Wij hebben de kennis in huis om vooraf een goede inschatting te maken van de successen die je met video SEO en zoekmachine optimalisatie kunt behalen.

Wil je weten of er voor jullie bedrijf winst te behalen is op het gebied van video SEO? Vraag dan onze gratis video SEO analyse aan.

Video SEO als onderdeel van een SEO strategie

Zoekmachine optimalisatie is een breed vakgebied. Goede SEO specialisten weten veel te bereiken in het hoger laten scoren van hun klanten in de zoekresultaten van Google op specifieke zoektermen. Sommige bedrijven kiezen ervoor om zelf een SEO beleid te ontwikkelen en uit te voeren.

Zoekmachine optimalisatie kent vele raakvlakken. SEO specialisten focussen zich dan ook voor het omhoog brengen van de website van hun klant op meerdere zaken, zoals website optimalisatie, content marketing, bloggen en link building.

Video is één van de elementen die door Google steeds belangrijker gevonden wordt. Dit is een factor waarop Google bepaalt of een website hoog moet scoren in de zoekresultaten op specifieke zoekwoorden. Steeds meer SEO specialisten raden dan ook aan om serieus aan de slag te gaan met video.

Wij hebben een aantal goede SEO specialisten in ons partner netwerk. Willen jullie naast video SEO ook op andere vlakken aan de slag met zoekmachine optimalisatie? Wij kunnen jullie hierin voorzien of jullie koppelen aan één van de betrouwbare professionals waarmee wij vaak samenwerken.

Willen jullie meer weten over video SEO of zoekmachine optimalisatie in het algemeen? Neem contact met ons op!

Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op

Moove slogan