(Online) video productie

PRODUCTIE VAN (ANIMATIE)VIDEO’S

Moove Marketing maakt video’s en animaties. Dat doen we voor grote en kleine bedrijven. Moove Marketing bestaat uit een vast team van professionals met ieder hun eigen specialisme op het gebied van video en animatie. Wij doen niets liever dan samen met jou een krachtige video productie maken voor je bedrijf.

De mogelijkheden zijn legio en wij beheersen alle disciplines. Van een lineaire video tot een interactieve video, van illustratie tot animatie en van stopmotion tot timelapse. Wil je een keer brainstormen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

WAAROM ONLINE VIDEO?

Video is een medium van onschatbare waarde. De populariteit van video groeit elke dag verder. Een uitgelezen kans om op in te springen.

Online video wordt vaak nog onderschat, maar er is veel resultaat te behalen door verder te denken dan alleen een bedrijfsvideo. Onder andere door een strategie te ontwikkelen waarin je bepaalt voor wat en op welke manier je video inzet.

Het grote potentieel van video en de talloze onbenutte kansen, maken dat wij doen wat wij doen. Bedrijven en organisaties helpen om die kansen te ontdekken en daar iets nuttigs mee te doen.

Hieronder drie belangrijke redenen om niet langer te wachten met het inzetten van video voor jouw bedrijf of organisatie:

1) PEOPLE LOVE VIDEOS

Onderzoek laat zien dat mensen steeds meer video bekijken. Volgens Cisco gaat mobiele video consumptie tussen 2013 en 2018 uitkomen op het 14-voudige ten opzichte van nu en bestaat in 2018 tweederde (69%) van het mobiele dataverkeer uit video.

De groei van video maakt dat bedrijven en organisaties een krachtig marketinginstrument als video niet achterwege moeten laten. Met video is het mogelijk om opmerkelijke content te maken en te delen met je doelgroep, op een manier die met simpele tekst nooit zou kunnen.

Ook emotie is hierin een belangrijk gegeven. Emotie verwerken in je communicatie werkt! Je prikkelt met een video bijna alle zintuigen van een mens. Het werkt ontzettend goed als je emotie inzet voor je bedrijf. Wat dacht je van een enthousiaste klant die verteld over de goede ervaringen met jouw bedrijf? Geen betere reclame.

2) HELDER, SIMPEL EN FUN

Video is helder, simpel én fun! Met video, en dan in het bijzonder animatie, kun je in een heel kort tijdsbestek een complex product of proces helder uitleggen. Dit is een groot voordeel in de huidige tijd waarin men niet altijd (meer) de tijd of het geduld heeft om een lange tekst te lezen. Simpel is hier het sleutelwoord.

De succesfactor ligt ondermeer in het makkelijk toegankelijk maken van informatie voor je doelgroep. 59% van de zakelijke beslissers verkiest het bekijken van een video boven het lezen van een tekst, volgens onderzoek van Forbes Insights.

Daarnaast is het ook gewoon leuk om een video te bekijken. Wij merken vaak dat mensen erg enthousiast zijn na het zien van een goede (animatie)video. Dat zijn potentiële ambassadeurs die je content maar al te graag verspreiden, mondeling of online.

3) RESULTAAT

Last but not least: resultaat. Daar doen we het toch uiteindelijk voor. Video marketing is een vrij nieuw marketingkanaal, wat betekent dat er nog veel ruimte is om successen te behalen. Een kans die je moet pakken vóór je concurrentie het doet.

Ook het medium zelf biedt interessante resultaten. Het menselijk brein werkt effectiever wanneer informatie wordt beoordeeld op een visuele manier. 72 uur nadat je een video hebt gekeken, kun je nog 58 procent van de inhoud reproduceren. Bij het lezen of horen van informatie is dit slechts 10 procent.

Door het slim toepassen van video marketing is het een manier om engagement met je doelgroep, doorklik ratio’s en traffic te verhogen.

Een studie door Implix laat zien dat het gebruik van video in mailings de percentages voor openen (5,6 procent) en het doorklik ratio (96,38 procent) verhoogden ten opzichte van mailings zonder video.

Daarnaast liet Forrester Research ooit weten dat de kans 50x hoger is om met video op de eerste pagina in de zoekresultaten van Google te komen dan met een tekstpagina.

PAK DIE KANS!

Kortom, video blijft én video wordt steeds groter. Het is geen garantie tot succes, maar de kracht van video valt niet te ontkennen. Video’s worden in de nabije toekomst een integraal onderdeel van elke succesvolle marketingmix. Maar we zijn er nog lang niet. Er liggen nog heel veel kansen op het gebied van video marketing.

Dus, stop met het schieten van losse flodders. Onderzoek waar jullie kansen liggen, ontwikkel een video marketing strategie en voer die uit.

En als wij jullie ooit ergens in kunnen ondersteunen? Graag! Je weet ons nu te vinden.

Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op

Moove slogan