De 4 pijlers van videomarketing

4 pijlers

Wij vinden dat er 4 belangrijke elementen ten grondslag liggen aan goede videomarketing: kwaliteit, inzet, vindbaarheid en zichtbaarheid. Videomarketing bestaat uit een combinatie deze elementen. Waarom? Een video die goed wordt ingezet maar niet uitnodigd tot (af)kijken, werkt niet. Een kwalitatief goede video die niet vindbaar of zichtbaar is, werkt niet.

Het is dus zaak om te zorgen dat je achter deze 4 elementen een vinkje kunt zetten op het moment dat je je campagne evalueert. En wat niet helemaal optimaal was, neem je mee voor de volgende keer.

kwaliteit

In het kader van kwaliteit kijken we onder andere naar inhoud, duidelijkheid en effectiviteit. Hoe zorg je dat de kijker een video afkijkt? Hoe zorg je dat de inhoud blijft hangen? En hoe kan je zorgen dat de kijker meer wil weten van een dienst of product of gelijk koopt?

inzet

Onder inzet verstaan we de manier waarop je video in de middelenmix gebruikt. Denk aan je website, personeelsmagazine of brochure. In welke bestaande middelen kun je video integreren? Op welke manier kun je dat het beste doen? Hoe kunnen we bestaande middelen verbeteren? Welke nieuwe middelen kunnen toegevoegd worden?

vindbaarheid

Vindbaarheid zorgt ervoor dat je videocontent wordt gevonden in bijvoorbeeld Google en YouTube. Wordt je, door het gebruiken van video, beter gevonden in de zoekresultaten van Google? Komt jouw video omhoog in de resultaten als men zoekt op een specifiek zoekwoord? Hoe kun je zorgen dat je video vindbaar wordt in de zoekresultaten van YouTube?

zichtbaarheid

Zichtbaarheid betekent dat je (video)content zichtbaar is op de plekken waar je doelgroep zich online bevindt. Waar heeft je doelgroep het over? Waar vind je jouw doelgroep? Op welke manier kun je ze daar het beste bereiken?

Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op

Moove slogan